Speciale vertoning BEYOND SILENCE op NFF 23 september

Nederlands Film Festival
Ma 23 sept 11:45 – 13:15 uur
Slachtstraat Filmtheater 1, Utrecht

Bestel je ticket bij het Nederlands Film Festival

Op maandag 23 september organiseert Vrouwen in Beeld in samenwerking met het Nederlands Film Festival een speciale vertoning van BEYOND SILENCE. Een korte film van regisseur en scenarist Marnie Blok over het doorbreken van de stilte rondom sexueel misbruik en grensoverschrijdend gedrag.

Na afloop van de vertoning is er een nagesprek onder leiding van Margriet van der Linden over de gevolgen van het doorbreken van stilte. De maatschappelijke aanmoediging is er sinds het viraal gaan van #MeToo volop, maar de gevolgen en sociale risico’s van je uitspreken worden nog lang niet overal breed gedragen. Er heerst nog te vaak een onveilig gevoel, angst voor de gevolgen voor je carrière of om niet gehoord te worden.
Met experts gaan we in gesprek over hoe we de drempel kunnen verlagen om verhalen te delen, en waar of bij wie de verantwoordelijkheid ligt om de veiligheid van slachtoffers te waarborgen.

Moderator: Margriet van der Linden.
Gasten: Lisa van Osch, coördinator bij het Centrum Seksueel Geweld Utrecht en GZ-psycholoog van het Landelijk psychotraumacentrum en Sarah Bronkhorst, journalsit, researcher en curator bij Cinetree.


Over BEYOND SILENCE

BEYOND SILENCE (16 min) is geschreven en geregisseerd door Marnie Blok (De Droom van de Jeugd, Ramses, Niemand in de stad).
PHD studente Eva (Henrianne Jansen) heeft gezwegen over het seksueel misbruik door de professor waarbij ze haar promotieonderzoek doet. Haar zusje (Sigird ten Napel) heeft haar er uiteindelijk van weten te overtuigen dat dat stilzwijgen doorbroken moet worden. De vertrouwenspersoon van de universiteit is een man, Eva wil niet met een man praten. Ze maakt een afspraak bij een vrouwelijke studieleider (Tamar van den Dop).
BEYOND SILENCE laat het gesprek zien tussen Eva, die doof is, haar zusje Anna die voor haar tolkt, en de studieleider. Een film over de verwoestende gevolgen van het zwijgen over misbruik en de noodzaak die stilte te doorbreken. En over de angst voor de sociale consequenties wanneer je ertoe besluit in de openbaarheid te treden.

Bestel hier je ticket
Home